Brygg #52 Humlesurr

Juleøl med honning – eiga oppskrift. Utgangspunkt Obamas White House Honey Porter.

  • 2.7 kg Briess Golden Light DME
  • 0.50 kg honning (Mørk blomsterhonning, import, Honningsentralen)
  • 0.20 kg mørk sirup
  • 0.30 kg Munich 25 EBC
  • 0.10 kg Carafa III
  • 40 g Pacific Gem pellets
  • Vatn til 20.5 L

Spesialmalt malt på foodprosessor. Trekt 30 min i humlepose rett i kjelen, rundt 70 grader. Humle: Pacific Gem pellets, 20 g 30 min, 10 g 10 min og 10 g ved slutt koking. Sakte kjøling – 50 grader etter 4 timer, så snøgt ned. Gjær direkte på skumtopp ved 20 grader. Farge: Brun, EBC ca 30. IBU ca 30 – ville vore rundt 20 ved rask avkjøling. OG 1.060. Vørter: Rund, moderat bitter, men lang bitter ettersmak. Kanskje ikkje den ideelle humla for juleøl – vi får sjå.

2019-11-28 Sett ved 20 grader.
2019-12-02 Stormgjæring over.
2019-12-06 Til 18 grader
2019-12-09 Ferdiggjæra, til 10 grader, FG 1.008.
2019-12-12 Tappa. 10 ml sukkerlake pr liter. 165 g sukker til 250 ml vatn

24 flasker 0.5 l, raud kork, 3 flasker a 0.7 l, svart kork, 14 flasker 0.35 l, patentkork (stort sett). Sett til flaskegjæring ved 24 grader.
ABV 6.8%, 7% etter flaskegjæring.

Bitringa er godt avrunda etter gjæringa, aroma av honning. Lovande, også som juleøl.

Kommenter innlegget