Brygg #40 Bière de Cologne

Ein ny variasjon over kölsch-temaet, med US-05 gjær i staden for kölsch-gjær. Eiga oppskrift. Nokså lett matøl er tanken.

  • 3.0 kg Briess Pilsner Light LME
  • 0.24 kg lys sirup
  • 0.25 kg Carapils spesialmalt
  • 40 g Chinook (bitterhumle)
  • 50 g Hallertau Mittelfrüh humle, pellets
  • Vatn til 21 L
  • 11.5 g US-05 ale-gjær (turrgjær)

Spesialmalt køyrt i foodprocessor, trekt i humlepose direkte i bryggekaret, lagt inn ved ca 40 grader, 40 min mellom 60 og 70 grader.
Halvparten av maltekstrakta kokt med 8 L vatn i 40 min, 40 g Chinook frå start, 20 g Mittelfrüh etter 30 min, 10 g ved avslutning av koking sammen med resten av maltekstrakta og sirupen . Kjøling i vaskekum. Kaldt vatn til 21 L. Lovande vørter, litt bitter ettersmak, så lys som det går med LME (ca EBC 12 ser det ut til).
2017-02-23: Sett gjær ved 14 grader, til gjæring ved 17 grader.
2017-02-24: Gjæring i gang etter 24 timar. Temperatur 13-14 grader.
2017-03-01: Stormgjæring over, temperatur i dunken 18 grader. Turrhumla med 20 g Mittelfrüh, flytta til 22 grader. SG 1.020. Svært lovande. Lyst, lett, med fin bitter ettersmak.
2017-03-04: Sett kaldt, ca 8 grader.
2017-03-12: Tappa på 33 0.5 L flasker og sju 0.33 L (Flensburger m/patentkork). 0.5 L-flaskene med lys grønn kork. 10 ml sukkerlake pr L, 170 g til 250 ml vatn. Sett til sekundærgjæring på flaske ved 24 grader.

Frisk, lett og turt øl, IBU ca 20 og EBC ca 12. Litt kort ettersmak.

OG 1.050, FG 1.009. ABV ca 5.4%, med flaskegjæring ca 5.7%. Litt sterkt til å vere typerett kölsch.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s