Brygg #38 Nisseale

Red ale, engelsk type – eiga oppskrift. I stort lik #18.

  • 3.0 kg Briess Golden Light LME
  • 0.26 kg ljus sirap (Dansukker)
  • 0.3 kg Carared spesialmalt
  • 0.1  kg Caraamber spesialmalt
  • 30 g Centennial pellets
  • 30 g East Kent Golding pellets
  • 10 g Northern Brewer pellets
  • Vatn til 22 L

Spesialmalt malt på foodprosessor.  Trekt 40 min i humlepose rett i kjelen, frå 65 til 73 grader.

Halvparten av maltekstrakta kokt med 9 L vatn i 45 min, 40 g humle frå start, 20 g etter 30 min, 10 g (Northern Brewer) ved avslutning av koking. Resten av maltekstrakten og sirupen på siste oppkok. Kjøling i vaskekum. Kaldt vatn til 21.5 L.

2016-10-18: Brygget sett med 5 dl gjærslurry frå brygg #36 (US-05) ved 20 grader. Stort sett gjæra ved 20 grader.
2016-10-25: Flytta til 15 grader.
2016-11-06: Tappa på 38 0.5 L flasker, 4 0.33 L. Lilla kork.  10 ml sukkerlake pr liter, 175 g sukker til 250 ml vatn. Høveleg bitter, ca 30 IBU, litt lys, ca 28 EBC og lite raudfarge. God på smak, men kanskje litt lite spennande – turrhumling hadde nok gjort seg. Sett til flaskegjæring ved ca 23 grader, 14 dagar.

Fin etter flaskelagring og 10 dagar i kjellartemperatur. Aroma turka frukt, furu. Aning grapefrukt i smak.

OG 1.050, FG 1.010 – ABV 5.25 % pluss flaskegjæring, ca 5.5 %.

38-bjorneol

 

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s