Brygg #36 Haustjamning

Pale ale, eiga oppskrift.

  • 1.5 kg Briess Pilsen Light  LME
  • 1.5 kg Briess Golden Light LME
  • 0.30 kg lys sirup (Dansukker Ljus sirap)
  • 0.30 kg Carahell spesialmalt
  • 70 g Centennial humlepellets
  • Vatn til 22 L

Spesialmalt malt på foodprosessor.  Trekt 30 min i humlepose rett i kjelen, frå 65 til 70 grader.

Halvparten av maltekstrakta kokt med 8 L vatn i 45 min, 40 g humle frå start, 20 g etter 30 min, 10 g ved avslutning av koking. Resten av maltekstrakten og sirupen på siste oppkok. Kjøling i vaskekum. Kaldt vatn til 22 L. Vørter smakar bra, moderat bitter.

2016-09-24: Brygget sett med 4 dl gjærslurry frå brygg #35 (US-05) ved 20 grader.

2016-10-12: Temperaturenen ned i 18 grader, utgjenge. Tappa på 36 0.5 L flasker (blå kork) og 5 0.33 L. Sukkerlake 180 g sukker til 250 ml vatn, 5 ml til 0.5 L. Fin smak, kan nok tole litt meir bitterhumle. Sett til flaskegjæring ved 24 grader.

OG 1.049,  FG 1.008, ABV 5.4 % + 0.3 for flaskegjæring.

36-haust

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s