Bayer, basert på #31.
- 3.0 kg Briess Munich LME
- 0.25 kg mørk sirup
- 0.20 kg Caraamber spesialmalt
- 30 g Northern Brewer humle, pellets
- 50 g Hallertau Mittelfrüh humle, pellets
- Saflager W 34/70 – frå brygg #37
- Vatn til 22 L
Spesialmalt i foodprocessor (10 s). Trekt 35 min i humlepose i bryggekar, vasstemperatur 65-75 grader
Kokt med 8 L vatn i 45 min, 30 g Northern Brewer og 10 g Mittelfrüh frå start, halvparten av maltekstrakten, 30 g Mittelfrüh etter 30 min, 10 g ved avslutning av koking. Resten av maltekstrakten og sirupen i ved kokeavslutning. Kjøling i vaskekum. Kaldt vatn til 22 L.
2016-11-05: Brygget sett med ca 400 ml tett slurry frå brygg #37 etter kraftig røring. Temperatur på vørteren 14 grader, i rommet 12. Mild vørter med maltpreg. Ca 40 EBC.
2016-12-07: Tappa på 5 0.33 L, 30 0.5 L, gyllen kork. Karbonert med 10 ml sukkerlake pr L, 170 g sukker til 250 ml. Til flaskekarbonering ved 23 grader.
2016-12-22: Til kaldlager, 3-4 grader.
OG 1.050, FG 1.013, ABV 4.9 pluss flaskegjæring, 5.2 % til sammen. Honning i aroma, turka frukt antydning i smak. Fyldug, med lang ettersmak. Fint juleøl.