#54 oMikroAle

Juleøl med honning – eiga oppskrift. Utgangspunkt Obamas White House Honey Porter.

  • 2.5 kg Briess Golden Light DME
  • 0.30 kg honning (Mørk blomsterhonning, import, Honningsentralen)
  • 0.20 kg mørk sirup
  • 0.30 kg Munich 25 EBC
  • 0.10 kg Carafa III
  • 40 g Pacific Gem pellets
  • Vatn til 19.5 L
  • Gjær: Safale US-05, 11.5 g

Spesialmalt malt på foodprosessor. Trekt 30 min i humlepose rett i kjelen med 9 L vatn, rundt 60 grader. Humle: Pacific Gem pellets, 20 g 20 min, 10 g 10 min og 10 g ved slutt koking. Rask kjøling i utslagsvask til 36 grader, så tynna til 19.5 L med kaldt springvatn. Gjær direkte på skumtopp ved 20 grader. Farge: Brun, EBC ca 30. IBU ca 30? OG 1.058. Vørter: Rund, moderat bitter. Ferdiggjæra: Rav, EBC 25, IBU rundt 20. Lovande.

2021-12-19 Sett ved 22 grader.
2021-12-23 Stormgjæring over.
2021-12-30 Ferdiggjæra, til 10 grader, FG 1.008.
2022-01-01 Tappa. 10 ml sukkerlake pr liter. 165 g sukker til 250 ml vatn

28 flasker 0.5 l, lilla kork, 2 flasker a 0.7 l, svart kork, 6 flasker 0.35 l, patentkork (stort sett). Sett til flaskegjæring ved 24 grader.
ABV 6.6%, 7% etter flaskegjæring.

Bitringa er litt spissare enn planlagt – barsk humle. Aroma av honning. Lovande.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s