Brygg #10 Torreøl

2015-01-02: Sett på Bryggselv sitt American Pale Ale ekstraktsett (IBU 30-45, EBC 5-6). Humle: Cascade. Vatn til 20L. Safale US-5 11,5 g tørrgjær rett i dunken ved 22 grader.
Gjæring ved 18 grader, auking til 24 etter to veker.
2015-01-16: SG 1.010 – fin smak og farge. Går litt enno.
Senka temperatur til 13 grader for skirning i to døgn – ser ikkje ut til å gje stort utslag på klarning
2015-01-19: Flasking, 36 0.5L flasker, gylden kork. Karbonering: Sukkerlake, 150 g sukker til 250 mL vatn, 5 ml pr flaske.
Lite bittersmak, ikkje klart, ellers bra.
OG 1.044, FG 1.009, ABV ca 4.7 pluss flaskegjæring.

Torre APA

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s