Brygg #11 Gjø-øl

2015-01-19: Sett på Bryggselv sitt American Brown Ale kit (IBU 25, EBC 20). Humle: Centennial, Northern Brewer – heil humle i maltekstrakten. Vatn til 18L. Safale US-5 11,5 g tørrgjær rett i dunken.

Primærgjæring ved 20 grader.
2015-01-23: Turrhumling med 40g Centennial pellets. Sterk humlearoma i rommet dei fyrste dagane, så stilnar det. Burde truleg venta med turrhumlinga.
2015-01-29: Til 23 grader. SG 1.010. Overraskande lys, svevande humlerester. Flytta til 13 grader.
2015-02-02: Flokken har falle ut – tappa på 32 0.5L flasker pluss to 0.33. Svart kork. 150 g sukker til 250 ml vann, 5 ml pr flaske. Flaskegjæring på 22 grader.
OG 1.050, FG 1.010, 5.4% ABV pluss flaskegjæring, ca 5.7%.
2015-02-07: Fyrste smak – lovar svært bra. Tydlegare verknad av turrhumlinga enn venta. Til lager (11 grader).

Oppsummering (2015-09-08): IBU 25 stemmer bra, men EBC er vel heller rundt 35. Svært god brown ale. Fin aroma, litt honningpreg.

Torre APA

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s