Brygg #34 Midnattsol

Kveiteøl – weizen. Briess Bavarian Wheat er 65 % kveite og 35 % bygg, så sluttmixen ver 1/3 kveite, 2/3 bygg.

  • 1.5 kg Briess Pilsen Light LME
  • 1.5 kg Briess Bavarian Wheat LME
  • 40 g Spalt select, pellets
  • 5 g Northern Brewer
  • Safbrew WB-06 (attbruk frå #30)
  • Vatn til 20 L

Kokt med 8 L vatn i 45 min, 45 g humle frå start, halvparten av maltekstrakten frå start . Resten av maltekstrakten til slutt. Kjøling i vassbad, kaldt vatn til 20 L. OG 1.046.
2016-06-23: Ca 3 dl kompakt gjærslurry frå #34 sett  ved 20 grader, god omrøring.
2016-07-22: Har stått ved 18-22 grader, går litt heilt til slutt. Tappa på 35 0.5 L flasker og 4 0.33. Gul kork. Karbonert med 10 ml sukkerlake pr l, styrke 250 g sukker til 250 ml vatn. Sett til flaskegjæring ved 25 grader. FG 1.005, likevel fin fylde.
OG 1.046, FG 1.005, ABV 4.73, ca 5.1 etter flaskegjæring.
2016-07-31: Prøvesmaking: Manglar enno litt kolsyre, men ellers heilt fortreffeleg!
2017-11-20: Siste flaske – ein fint avrunda Weissbier. Paseleg med kolsyre. Bør bryggast meir!

 

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s