Brygg #33 Ankerøl II

Anchor steam klone, nytt brygg over samme lest som #32

Attbruk av gjær frå #31.

  • 1.5 kg Pilsner Light LME
  • 1.5 kg Golden Light LME
  • 0.20 kg lys sirup (svenskesirup)
  • 0.20 kg Carahell spesialmalt
  • 80 g Northern Brewer humle, pellets
  • Gjær Saflager 34/70, frå brygg #31
  • Vatn til 21 L

Spesialmalt i foodprocessor (10 s).  Trekt 30 min i humlepose i bryggekar, vasstemperatur 65-75 grader.

Kokt med 8 L vatn i 45 min, 30 g humle frå start oghalvparten av maltekstrakten. 20 g humle etter 25 min, 30 g ved avslutning av koking. Resten av maltekstrakten og sirupen i når varmen er slått av. Kaldt vatn til 21  L. Vørteren verkar fin – lys,  ganske solid bittring og nøytral aroma. OG 1.051.

2016-06-13: Brygget sett med ca 0.4 l gjærslurry. Temperatur på vørteren 17 grader. Til gjæring ved ca 18 grader.
2016-06-15: Full fart i dunken, 20 grader. Sterk svovelutvikling.
2016-06-18: Stormgjæringa over. 20 grader.
2016-06-22: SG 1.009. 20 grader. Lovande smak og aroma
2016-06-23: Tappa på 35 0.5 L flaker, 5 0.33 L. Klar grønn kork. 5 ml sukkerlake pr 0.5 L flaske, 180 g sukker til 250 ml vatn
 
OG 1.051, FG 1.009, ABV 5.5% pluss flaskegjæring, ca 5.8 %.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s