Brygg #31 Bayer

Münchner Dunkel- eiga oppskrift.

  • 3.0 kg Munich LME
  • 0.25 kg mørk sirup («Eldorado»)
  • 0.20 kg Caraamber spesialmalt
  • 30 g Chinook humle, pellets
  • 30 g Hallertau Spalt humle, pellets
  • Saflager W 34/70 – frå brygg #29
  • Vatn til 21 L

Spesialmalt i foodprocessor (8 s). Trekt 30 min i humlepose i bryggekar, vasstemperatur 65-75 grader

Kokt med 8 L vatn i 45 min, 30 g Chinook frå start, halvparten av maltekstrakten i etter 5 min, 20 g Spalt etter 30 min, 10 g ved avslutning av koking. Resten av maltekstrakten og sirupen i ved avslutning. Kjøling i vaskekum. Kaldt vatn til 22 L.

2016-04-30: Brygget sett med ca 350 ml tett slurry frå brygg #29 etter kraftig røring. Temperatur på vørteren 12 grader. Store temperaturvariasjonar fyrste døgna – 10 til 15 grader. Så sett til kjellargjæring på 12 grader. Skittenbrun vørter, men svært lovande smak.
2016-05-03: Full fart på gjæringa, kraftig svovellukt. Står litt varmt, 14 grader i ølkjellaren, 16 grader i dunken.
2016-05-07: Sett til diacetyl-kvile ved 20 grader
2016-05-08: SG 1.012. Fin aroma, lovande smak og farge. Sett attende til 15 grader.
2016-05-20: SG 1.111. Klar til tapping – ser svært bra ut, både når det gjeld aroma og smak.
2016-05-21: Tappa på 37 0.5 L flasker, 3 0.33 L. Mørkeblå kork. Sukkerlake 170 g sukker til 250 ml vatn, 5 ml pr flaske (tre av flaskene kan ha fått dobbel dose. Flaskegjæring ved 22 grader. Fin gjærkake, teken vare på.
OG 1.050, FG 1.011, ABV 5.1%, ca 5.4 etter flaskegjæring.
2016-05-31: Til kaldlager.
Fin farge, aroma og smak. EBC ca 40, IBU også ca 40 Kanskje meir mørk lager enn Münchner dunkel som type.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s