Brygg #30 Dunkel

Dunkelweizen, basert på #27. Briess Bavarian Wheat er 65 % kveite og 35 % bygg, så sluttmixen vert 1/3 kveite, 2/3 bygg.

  • 1.5 kg Briess Munich LME
  • 1.5 kg Briess Bavarian Wheat LME
  • 40 g Spalt Select
  • Safbrew WB-06 – slurry frå #27
  • Vatn til 20 L

Kokt med 8 L vatn i 40 min, 40 g humle frå start, halvparten av maltekstrakten frå start . Resten av maltekstrakten etter 30 min. Kjøling, kald vatn til 20 L.

2016-03-23: Gjærslurry, 300 g frå #27. Vørtetertemperatur 18 grader. Sett til gjæring ved 18 grader.
2016-03-31: Ikkje liv i gjærlåsen. SG 1.008. Litt lysare enn venta, men god på smak. Moderat kveitepreg, men fin, lang ettersmak.
2016-04-02: Flytt til 12 grader.
2016-04-10: Tappa på 37 flasker, mørkegrønn kork. Sukkerlake 200 g på 250 ml vatn, 5 ml pr flaske. Sett til 22 grader.
2016-04-24: Til kjellarlagring.

OG 1.045, FG 1.011. ABV 4.6 pluss ca 0.3 for flaskegjæring.

Fin koparfarge, EBC ca 30. Nokså nøytral smak, men klart weizen-profil. Svært vellukka, fint både som matøl og koseøl.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s