Brygg #28 Påskeale

Pale/amber ale, eiga oppskrift, i hovudsak kopi av #25, som vart svært bra.

  • 1.5 kg Briess Munich LME
  • 1.5 kg Briess Golden Light LME
  • 0.34 kg lys sirup («Eldorado»)
  • 0.175 kg Carapils spesialmalt
  • 0.125 kg Caraamber spesialmalt
  • 70 g Chinook humlepellets
  • Turrhumle: 30 g Centennial
  • Vatn til 21 L

Spesialmalt knust på foodprosessor.  Trekt 30 min i humlepose rett i kjelen, frå 65 til 74 grader.

40 g humle frå kokt i 45 min med 8 L vatn, halvparten av maltekstrakta i etter 5 min, 20 g etter 30 min, 10 g ved avslutning av koking. Resten av maltekstrakten og sirupen på siste oppkok. Kjøling i vaskekum. Kaldt vatn til 21 L. Sprek vørter med lang bittersmak.
2016-02-08: Sett med 11.5 g US-05 ved 22 grader. Strødd direkte i dunken, kraftig omrøring etter 30 min.
2016-02-10: Til 18 grader
2016-02-15: Turrhumla med 30 g Centennial. Flytt til 22 grader.
2916-02-18: Til 12 grader.
2015-02-21: Tappa på 38 0.5 L flasker, svart kork. 5 ml sukkerlake på kvar flaske, 170 g sukker til 250 ml vatn. Godt utgjæra, FG 1.007.
OG 1.050, FG 1.007, ABV 5.64%, ca 5.9 med flaskegjæring.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s