Pale ale, eiga oppskrift.
- 1.5 kg Briess Munich LME
- 1.5 kg Briess Golden Light LME
- 0.27 kg lys sirup («Eldorado»)
- 0.30 kg Carapils spesialmalt
- 70 g Chinook humlepellets
- 33 g East Kent Goldings humlepellets
- Vatn til 21 L
Spesialmalt malt på foodprosessor. Trekt 30 min i humlepose rett i kjelen, frå 65 til 74 grader.
Halvparten av maltekstrakta kokt med 8 L vatn i 45 min, 40 g humle frå start, 20 g etter 30 min, 10 g ved avslutning av koking. Resten av maltekstrakten og sirupen på siste oppkok. Kjøling i vaskekum. Kaldt vatn til 21 L. Sprek vørter med lang bittersmak.
2015-11-28: Brygget sett med 3 dl gjærslurry frå brygg #22 (US-05) ved 20 grader.
2015-12-03: SG 1.1010. Turrhumling med 33 g East Kent Goldings pellets. Ser bra ut og smakar bra.
2015-12-12: Til 10 grader.
2015-12-14: Tappa på 38 0.5 L flasker, grønn kork. 5 ml sukkerlake på kvar flaske, 160 g sukker til 250 ml vatn. Godt utgjæra, FG 1.006. Lovande.
OG 1.050, FG 1.006, ABV 5.78%, ca 6.0 med flaskegjæring.