Brygg #23 Husets pils

Pils – eiga oppskrift.

  • 3.0 kg Pilsner Light LME
  • 0.27 kg lys sirup («Eldorado»)
  • 0.20 kg Carapils spesialmalt
  • 70 g Centennial humle, pellets
  • 30 g Saaz humle, pellets
  • Saflager W 34/70 (to pakker)
  • Vatn til 22 L

Spesialmalt i foodprocessor (8 s).  Trekt 35 min i 1.2 L mattermos, vatn på 72 grader. Silt i humlepose.

Kokt med 8 L vatn i 40 min, 40 g humle frå start, halvparten av maltekstrakten i etter 5 min, 20 g humle etter 30 min, 10 g ved avslutning av koking. Resten av maltekstrakten og sirupen i når varmen er slått av. Kjøling i vaskekum. Kaldt vatn til 22 L. Vørteren verkar fin – lys, moderat bitter og nøytral aroma.
2015-11-01: Brygget sett med to pakker gjær etter å ha stått ute over natta ved 9 grader. Temperatur på vørteren 11 grader. Sett til gjæring ved 14 grader.
2015-11-08: Flytta til 18 grader.
2015-11-10: SG 1.012. Turrhumla med 30 g Saaz. Attende til 14 grader.
2015-11-20: SG 1.011. Mykje flokk på toppen, men lovande smak. 13 grader.
2015-12-04: Tappa på 36 0.5L flasker pluss tre 0.33. Sølv/gull kork. Sukkerlake: 165 g sukker til 250 ml vatn, 5 ml pr flaske. Sett til flaskegjæring ved 24 grader.
OG 1.048, FG 1.010; 5 % ABV pluss flaskegjæring, ca 5.3 til slutt..

Husets pils

Reklame

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s