Brygg #22 Haustøl

American amber ale – eiga oppskrift.

  • 3.0 kg Briess Golden Light LME
  • 0.28 kg mørk sirup («Brødsirap»)
  • 0.23 kg Caraamber spesialmalt
  • 100 g Chinook humle, pellets
  • Vatn til 22.5 L

Prøvde meg med ei elektrisk kaffekvern for å male spesialmalt, men malinga vart for fin sjølv på grovaste stilling, foodprocessor fungerar betre.  Trekt 35 min i 1.2 L mattermos, vatn på 67 grader. Malten vart så fin at vatnet ikkje trengde inn overalt, så utnyttingsgraden vart nok låg, trass i den fine malinga. Silt i humlepose.

Halvparten av maltekstrakta kokt med 8 L vatn i 40 min, 40 g humle frå start, 20 g etter 30 min, 10 g ved avslutning av koking. Resten av maltekstrakten og sirupen i når varmen er slått av. Kjøling i vaskekum. Kaldt vatn til 22.5 L. Vørteren verkar bra – middels bitter og god humlearoma.

2015-10-29: Brygget sett med 3 dl gjærslurry frå brygg #21 ved 22 grader.
2015-10-30: Sett til gjæring ved 20 grader.
2015-11-06: Attende til 22 grader. SG 1.012. Turrhumla med 30 g Chinook pellets.
2015-11-11: Til 14 grader
2015-11-15: Tappa på 40 0.5L flasker, svart kork, og to 0.33L flasker. Karbonert med 160 mg sukker til 250 mL vatn, 5 mL på kvar flaske. Sett til flaskegjæring ved ca 24 grader. Så langt smakar det bra.
2015-11-26: Til kjølelager, 12 grader. Klart og fint, ravfarge, EBC ca 30. Frisk, med IBU rundt 40, vil eg tru. Litt skogsaroma frå chinook-humla. Svært nøgd.

OG 1.046, FG 1.010. ABV 4.7% pluss flaskegjæring, altså ca 5%.

Rav

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s