Brygg #20 Indian Summer Pale Ale

Pale ale – eiga oppskrift. Nokså lett matøl er tanken. Eintype humle – Northern Brewer

  • 3.0 kg Briess Golden Light LME
  • 0.23 kg ljus sirap (Dansukker)
  • 0.2 kg Carapils spesialmalt
  • 100 g Northern Brewer humle, pellets
  • Vatn til 22.5 L
  • Ukjent gjær frå Muntons Continental Pilsner ølsett (merkt EAB 6G).

Spesialmalt køyrt i foodprocessor, trekt 30 min i 1.2 L mattermos, vatn på 70 grader. Silt i dørslag. Litt for grov maling.

Halvparten av maltekstrakta kokt med 10 L vatn i 45 min, 40 g humle frå start, 20 g etter 30 min, 10 g ved avslutning av koking (1 min). Resten av maltekstrakta og sirupen i når varmen er slått av. Kjøling i vaskekum. Kaldt vatn til 22.5 L.

2015-08-01: Sett gjær ved 22 grader, til gjæring ved 20 grader.

2015-08-06: SG 1.014. Overraskande klart. Fin, litt snill på smak. Tørrhumla med 30 g Northern Brewer.

2015-08-16: Tappa på 40 0.5 L flasker pluss to halvflaske, gylden kork. 5 ml sukkerlake pr flaske, 180 g sukker til 250 ml vatn. Sett til flaskegjæring ved ca 24 grader.

OG 1.045, FG 1.011. 4.6% ABV pluss flaskegjæring. Litt mindre utgjæring enn med US-05. Lovande brygg. Fin humlearoma, fyldig smak. Passeleg med sukker til flaskegjæring. Svært nøgd.

 
Summerpale

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s