Brygg #17 Jonsokpils

2015-04-30: Samme oppskrift som #13. Muntons Gold Continental Pilsner kit (EBC 5-7, EBU 25-33), vatn til 21 L. Gjær frå #13, ca 250 ml slurry, sett ved 15 grader.

2015-05-08: Tørrhumla med 20 g Centennial. Flytta til 18 grader. SG 1.012, litt liv i gjæren.
2015-05-11: Attende til 15 grader.
2015-05-28: Tappa på 39 0.5 L flasker, metallfarga/kvit kork. 5 ml sukkerlake pr flaske, 160 g sukker til 250 ml vatn. Sett til flaskegjæring ved ca 24 grader.

OG 1.046, FG 1.010, 5% ABV + flaskegjæring
Svært bra. Centennial fungerer fint til turrhumling her.

16-russeale

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s