Brygg #13 Påskepils

2015-03-05: Sett på Muntons Gold Continental Pilsner kit (EBC 5-7, EBU 25-33), vatn til 21 L. Gjær frå #12, 250 ml tunn slurry, sett ved 14 grader.
Primærgjæring ved 11-13 grader.
2015-03-15: Primærgjæringa avslutta, flytta til 17 grader for diacetyl-kvile.
2015-03-16: SG 1.011. Tilsett 20 g Saaz humplepellets. Flytta til 19 grader.
2015-03-18: Attende til 11 grader.
2015-03-29: Tappa på 38 0.5 L flasker, og ei 0.33, gul kork. 5 ml sukkerlake pr flaske, 160 g sukker til 250 ml vatn. Sett til flaskegjæring ved ca 24 grader. Svært lovande smak og mild aroma. Lysare på fargen enn #12 – det ser at fargen frå humleblome har innverknad.

OG 1.046
FG 1.010. ABV 4.7% pluss flaskegjæring.

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s