Brygg #12 Vårpils

2015-01-27: Sett på Muntons Gold Continental Pilsner kit (EBC 5-7, EBU 25-33). To pakker Saflager 34/70, rett i dunken ved 22 grader, men i to omgangar med 30 min mellom og kraftig røring for begge etter 30 min. 13 L i dunken ved pitching. Kaldt vatn til 20.5 L, temperatur i vørter 17 grader.

Primærgjæring: Flytta til rom med 13 grader etter pitching.
Etter kvart ned til 11 grader.
2015-02-08: Nokså stille i gjærlåsen. Flytta til 16 grader.
2015-02-09: SG 1.012. Klar og fin. Turrhumla med 20 g Centennial pellets. Attende til 14 grader.
2015-02-19: Tappa på 38 0.5L flasker, lys blå kork. 5 ml sukkerlake på kvar, 150 g sukker til 250 ml vatn. 23 dagar i dunken.
Ser og smakar rett bra, rettnok ein del humleflokk, særlig fyrst og sist i tappinga. Sett på ca 24 grader.
OG 1.045, FG: 1.010, 4.6 ABV + flaskegjæring.
2015-03-01: Til kaldlager. Testflaske: Mykje kolsyre – i overkant? Klar, god smak, men ein del humleflokk. Mørkare i fargen enn #9 – set humlen farge?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s